Leven vanuit je eigen positieve overtuiging

Wat wil ik nu eigenlijk? Wat geeft mij energie? Wat maakt mij gelukkig? Ik wist eigenlijk helemaal niet meer hoe ik vanuit deze perspectieven moest leven. Voor wie klinkt het niet herkenbaar dat familie, vrienden, collega’s en zelfs de maatschappelijke druk, jou leven bepalen. Je maakt keuzes omdat je dacht dat iets van je verwacht werd. Je eigen passies heb je hierdoor aan de kant gezet.

Zo’n grote verwachtingsovertuiging kan je kracht geven, maar kan je ook behoorlijk in je zijn beperken. Overtuigingen hebben een grote invloed op ons gedrag en geven vorm aan wat we doen. Ze geven een betekenis aan wat wij als de waarheid over onszelf of de wereld beschouwen.

Belemmerende overtuigingen worden vaak zichtbaar door het voelen en/of ervaren van negatieve energie. Denk hierbij aan ‘ik mag niet genieten, ik kan dit niet, ik moet voor iedereen zorgen, wat zullen anderen wel niet van me denken, wij (jou familie) zijn niet zulke praters’ etc. Deze overtuigingen vormen langzaam een blokkade in je lichaam en kunnen veel lichamelijke gevolgen hebben.

Je kunt een overtuiging die jou beperkt loslaten en een nieuwe overtuiging kiezen die jou helpt en ondersteunt een waardevoller leven te hebben. Overtuigingen die jou kracht laten zien houden je energie op peil. Situaties kun je vaak niet veranderen, wel hoe jij reageert. Na een intensief coaching traject weet ik wat ik wel wil, en richt ik mijn leven in zoals ik dat wil. De angst om hierbij anderen teleur te stellen heb ik hierbij aan de kant gezet en uit ervaring durf ik toe te geven dat dit zeker niet eenvoudig is.

 

Durf in jezelf te geloven, durf jezelf te zien, erken wie je bent, hoe je je voelt en wat je werkelijk wilt. Gun jezelf dit proces en ga er vanuit dat je hele leven een leerweg zal blijven. You! Are worth it.

Voel jij je geremd door blokkades in je lichaam? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een Reiki behandeling. Een enkele behandeling kan al het verschil maken en de start zijn van jou helings- en bewustwordingsproces.

Menu