Pijn in je lichaam? Je lichaam wil je iets vertellen!

Ineens heftige pijn in mijn nek, en hoofd…..op zo’n moment vraag ik mezelf direct af; wat wil mijn lichaam me vertellen? Doe ik wel genoeg van wat mijn hart gelukkig maakt? Dit zal voor veel mensen om mij heen omgekeerd denken zijn. De meeste zien het lichaam vaak als iets dat tegenwerkt, iets waar je vooral last van kunt hebben en oneindig over kunt klagen.

Ik zie steeds meer mensen waarbij het lichaam vaak in dienst staat van wat wij met ons hoofd willen, de regels die wij onszelf opleggen, allerlei moetens en strak geplande agenda’s. De signalen die jou lichaam afgeeft zoals vermoeidheid, hoofdpijn, een grieperig gevoel, concentratieproblemen, een opgejaagd gevoel en slecht slapen belemmeren ons.

Ik neem je graag mee in dat omdenken om jou negatieve spiraal waarin je vastloopt te doorbreken en op een diepere laag te kijken. Jou lichaam is namelijk je meest geweldige tool om je te helpen richting te vinden. Neem het serieus, en leer er mee samen te werken. Als je intuïtie en je hoofd elkaar goed begrijpen, dan ben je zacht én sterk. Dan kun je voelen wanneer het tijd is om grenzen te stellen, om nee te zeggen, liever voor jezelf te zijn.

Ergens diep van binnen herkennen we deze signalen wel maar gaan gewoon door, verzinnen van alles om grip op de klachten te krijgen, geven vooral niet toe aan wat ‘You-Time’ en luisteren niet naar het lichaam. Maar helpt het om de signalen te negeren, streng te zijn voor je lichaam en het niet de zorg en aandacht te geven die het nodig heeft? “Nee”, zul je zeggen.

Ga op zoek naar de onderliggende betekenis van jou klacht en ga ermee aan het werk. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe weet je dan wat je moet doen? En wat wil het dan zeggen als je ergens last van hebt? Je kunt op zoveel verschillende manieren zelf aan de slag, om te begrijpen wat je lijf je wil vertellen….ik help je daar graag bij!

Ik wil je er ervan bewust maken dat het goed is om te luisteren naar wat je lichaam aan jou vertelt.  Als je de klachten negeert of er juist over gaat malen, wordt het vaak alleen maar erger. Je raakt steeds vermoeider, je stressklachten verergeren zich, je gaat slecht slapen, je raakt mentaal overbelast, overspannen en mogelijk word je geconfronteerd met een burn-out. Neem waar je lichaam jou voor waarschuwt serieus.

Voor nu…..als je in de toekomst weer pijn voelt, weet dan dat je lichaam je een signaal geeft en je wat wil zeggen. Je staat wellicht op een punt om iets te doen wat niet goed voor je is, en het probeert je vertellen wat je te doen hebt. Als dat niet geweldig is?

Het is niet de pijn die jou ongelukkig maakt, maar de manier waarop je er mee omgaat.

Menu