Meditatie

In de huidige hectische tijd zijn we zo bezig met de buitenwereld, dat we nauwelijks contact maken of ons bewust zijn, van onze binnenwereld. Door de voortdurende betrokkenheid met de buitenwereld, verwaarlozen veel mensen hun binnen wereld, ze nemen niet meer de tijd om na te denken over zichzelf, hebben moeite om in contact te komen met hun lichaam en hun gevoelens. Door alle prikkels en zaken die ons afleiden leven we minder het in NU dan we misschien zouden willen.

Meditatie is een uitstekende methode om o.a. los te laten, frustratie, angst en stress te verminderen en om te leren in het moment te leven.

Er zijn ontzettend veel soorten mediatie, maar in de basis komen ze allemaal op het volgende neer:
* met je aandacht in het hier en nu zijn
* meer bewustwording en controle over de gedachten in je hoofd
* op zoek gaan naar wie je diep van binnen bent

Misschien wil jij ook mediteren, maar loop je tegen problemen aan dat je niet weet wat je precies moet doen, waar je op moet letten, hoe lang je het moet doen of vind je het lastig het mediteren vol te houden? Ontspannen en dingen weer in perspectief zien lukt vaak net wat beter op een andere plek dan thuis.

Juist daarom heb ik het initiatief genomen om meditatie avonden te organiseren.
Iedere keer met een ander thema!

Je hoeft geen ervaring te hebben om aan deze avond mee te kunnen doen. En als je het thuis ‘al zo vaak hebt geprobeerd’, ook dan ben je van harte welkom om het hier nogmaals te proberen. Door jezelf stil te zetten door geleide meditaties, licht lichamelijk werk, visualisaties en Reiki ontstaat er een gevoel van rust en thuiskomen bij jezelf. De tijd voor jezelf zal je letterlijk en figuurlijk laten stralen.

**
Eerstvolgende datum: 17 september, 19.30 uur
Let op: deze keer een special edition: engelen healing
De Vroone, C.d. Vereekestraat 74, Kapelle.
Deelname: 10 euro.
**

Mediteren helpt je om je bewust te worden van de ronddwalende gedachten in je hoofd en je aandacht weer terug te brengen naar dit moment.

Menu