Laat voelen gewoon het voelen

Of je nu vreugde, pijn of verdriet voelt, je hoeft het niet te onderdrukken, te veranderen, er iets van te vinden of vast te houden. Voelen is een natuurlijke beweging die steeds van richting verandert.  Een emotie is echter een gevoel met een ‘verhaal’. Gedachten en overtuigingen kunnen zich om een gevoel vormen en een blokkade veroorzaken. Onze gedachten en ervaringen misleiden ons, niet onze gevoelens.

Gevoelens voelen vaak onprettig en worden vaak niet begrepen door je omgeving. Hierdoor hebben we ons wellicht ,onbewust, aangeleerd elk negatief gevoel te leren wantrouwen. Maar heb je er ooit bij stil gestaan dat jou gevoel van boosheid, of verdriet een deel van jezelf is dat om liefde en aandacht vraagt?!

Ik probeer steeds meer het voelen gewoon het voelen te laten en er zo min mogelijk oordeel aan te hangen. Ik hoef er niets van te vinden of het te onderdrukken. Het mag er zijn, voelbaar in mijn lichaam. Ze geven ze een duidelijk signaal af wat ik wel wil of niet wil.

Maar hoe? Wellicht kun je de volgende keer proberen als je die enorme boosheid voelt, het niet weg te duwen maar het te voelen in jou lichaam. Blijf in het moment en het gevoel van boosheid, haal er geen oude herinneringen bij, voel de boosheid zoals die nu voelt. Dit hoeft niet lang te duren. Het duurt lang als je blijft hangen in de emotie.

Je zult merken dat door het gevoel te laten ‘zijn’ weerstanden verdwijnen en er genezing kan ontstaan. Jou gevoel wordt jou graadmeter voor jou richting van leven.

Omarm pijn, verdriet en boosheid wat vaker zie dat als een signaal om beter voor jezelf te zorgen.

Menu