Het Reiki-gevoel

Je kunt Reiki voelen op een aantal verschillende manieren. De één voelt zijn vingers of zijn handpalmen tintelen, de ander ervaart een gevoel van warmte, of zelfs van hitte, soms ontstaan steken, schokken, pijn of hartkloppingen. Mensen die een lage graad van lichaamsbewustzijn hebben – iemand die bijvoorbeeld de gewoonte heeft om eigen gevoelens te verdringen – voelen soms de eerste tijd helemaal niets. Na enige tijd zullen ook zij iets gaan ervaren van het “Reiki-gevoel”.

Reiki werkt op alle niveaus van je leven in: de liefdevolle energie helpt je om beter om te gaan met jezelf, negatieve denkpatronen los te laten en helpt tevens emotionele pijn en onverwerkte ervaringen te verwerken zodat de achterliggende oorzaken van je lichamelijke problemen kunnen verdwijnen.

Als je borrelende darmen ervaart, is dit een heel logische reactie die veel voorkomt bij behandelingen. Hier bevindt zich de zonnevlecht, deze reageert altijd als eerste op de Reiki.
Kou, kan een oude blokkade zijn. In dit geval spelen er vaak emotionele gebeurtenissen, verliezen of trauma’s mee.
Pijn, een symptoom van een zich oplossende energieblokkade. Dit is een positief iets want de gegeven energie is hard nodig en word goed ontvangen door het lichaam.
Stromen, de levensenergie stroomt door je heen en jij bent gevoelig genoeg dat je het voelt. Deze sessie zorgt voor een goed gevoel en is als een onderdompeling in liefde.
Warmte, er is levenskracht nodig en de reiki zal dus bereidwillig opgenomen worden. Dit is het meest voorkomende gevoel wat ervaren word bij een reikisessie.
Kleuren en wazig zien is normaal bij een reikibehandeling.
Nogmaals; het is per persoon verschillend, de één voelt meer dan een ander. Alles is goed!

Het onderdrukken van oude emoties kost een hoop energie. Die energie kun je beter gebruiken. Door de reiniging kunnen oude, verdrongen emoties weer boven komen om ze daarna definitief los te laten en lichter door het leven te gaan. Reiki ondersteunt een goede doorstroming in jouw energiesysteem, geeft rust en ontspanning, draagt bij aan een positieve boost in je zelfvertrouwen en bevordert jouw zelfhelend en creërend vermogen.

Het kan zijn dat de klacht(en) na de eerste paar behandelingen erger wordt, of dat je enige tijd last hebt van bijvoorbeeld slapeloosheid, verdriet, dromen, vermoeidheid, of dat je vaker naar het toilet moet. Dit is geen enkele reden om je ongerust te maken, het betekent dat jou lichaam bezig is om oude ‘rommel’ op te ruimen en afvalstoffen aan het afvoeren is. Er ontstaat weer ruimte voor levenskracht, groei en voor het ontwikkelen van je talenten. Je krijgt nooit meer te verwerken dan je op dat moment aankunt!

altijd aan staan

Een Reiki behandeling kan je inzicht geven in wat jouw lijf je te vertellen heeft en een eerste stap zijn om te ontdekken wat jij nodig hebt voor zelfontplooiing en zelfontwikkeling.

Menu