Emotietherapie

Wil je meer inzicht in je eigen gevoelens krijgen? Heb je last van opgekropte emoties? Wil je je emoties meer kunnen uiten? Of beter leren reguleren? Plan een sessie in.

Emoties bepalen hoe wij naar de wereld om ons heen kijken, hoe we met elkaar omgaan en hoe we zelf handelen. Ze zijn de drijvende kracht van ons bestaan. We kunnen niet zonder ze, maar doordat ze ons soms flink in de weg zitten schakelen we ze maar al te graag uit. Maar wist je dat er veel manieren zijn om handiger met emoties om te gaan?

Ze zijn van zichzelf niet belemmerend, het is de reactie, de manier waarop we met onze emoties omgaan. Problemen ontstaan dan ook wanneer emoties niet worden herkend of wanneer ze worden onderdrukt, we stoppen ze weg waardoor ze opstapelen en komen uiteindelijk versterkt tot uiting. De (onbewuste) stress die voortdurende angst, verdriet of schuldgevoelens met zich meebrengen kan je uitputten en zelfs ziek maken.

Methode
Emotiemanagement is een unieke methode om emotionele problemen snel en doeltreffend op te lossen. Bij deze methode werken we met de emoties die zich hebben vastgehecht aan jouw energetisch systeem. Veel fysieke en mentale problemen worden veroorzaakt door aanhoudende emoties en als je die lang voelt, of juist negeert zullen allerlei lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

Emotiemanagement helpt je beter omgaan met anderen en je zult merken hoe makkelijk je verschil kunt maken. Dat proces begint bij jezelf: bij wie jij bent, bij jouw eigen emoties en hoe je met die emoties omgaat.

De behandeling
Bij emotiemanagement maak ik gebruik van energetische en mentale technieken als Emotional Freedom Techniques (EFT), Rapid Eye Techniques (RET) en Tapas Acupressure Technique (TAT) om emoties op te sporen en te neutraliseren.

Intuïtief combineer ik in overleg met jou de techniek met aanvullende coaching, opdrachten, adviezen en energetische behandelingen. Een perfecte combinatie om (emotionele) problemen effectief aan te pakken.

Je wordt je bewust van emoties, leert ze te verwelkomen en toe te staan, en je leert onbehulpzame emoties om te buigen.

Praktische informatie
Om te onderzoeken wat de emoties en/of klachten zijn bestaat het eerste consult uit een uitgebreid intakegesprek. In dit gesprek beginnen we ook direct met de voorbereiding. Daarna maken we een vervolgafspraak voor de eerste behandeling.

Laten we de emoties die jouw dagelijks leven belemmeren aanpakken en oplossen.

*Emotiemanagement kan ik inzetten als zelfstandige therapievorm of ter ondersteuning van een bestaande behandeling.

Menu