De werking van edelstenen en mineralen

Door de energie-veranderingen op aarde worden we steeds gevoeliger en wordt het werken met edelsteen-energie steeds effectiever. Ons energetische lichaam verandert door de verhoogde trilling van de aarde en zal steeds sterker reageren op energetische middelen. We worden gevoeliger voor elektromagnetische straling, maar ook voor de energieën van andere mensen. Hierdoor kunnen we ons erg moe en onrustig voelen.

Edelstenen en kristallen kunnen een enorme bijdrage leveren aan je bewustzijnsgroei. Ook kunnen ze bij allerlei fysieke, mentale en emotionele ongemakken ingezet worden. Tijdens de behandeling maak ik (vooraf gependeld en afgestemd) gebruik van edelstenen die op dat moment voor jou van toepassing zijn. Ook heb ik edelstenen liggen die je aan kunt schaffen.

Maar voordat je hiermee verder gaat is het wellicht fijn te weten hoe ze kunnen bijdragen aan jou welzijn en de manier waarop ze werken.

De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel en mentaal lichaam. Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking met elkaar. Als je je fysieke lichaam voedt met eten of drinken, heeft dat ook effect op je energetische, emotionele en mentale lichaam. Je kunt je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën), zoals gebeurt bij een (reiki) healing en dus ook met de energie van edelstenen.

Een aantal voorbeelden:
– De Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor anderen. Hij opent je hart, leert je van jezelf te houden, jezelf te vergeven en accepteren en geeft een gevoel van eigenwaarde.
– De amethist werkt goed bij teveel in het hoofd zitten, verstrooidheid, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, geeft kalmte, inspiratie voorhoofd en kruinchakra. Een edelsteen voor de spirituele ontwikkeling.
– Labradoriet beschermt ons energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en tegen mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Elke steen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn. De mogelijkheden en toepassingen zijn oneindig!

Gebruik edelstenen
Houd je een steen vast of draag je hem op de huid? Dan wordt de energetische trilling van de steen door je lichaam overgenomen en andersom. Een onbalans in je lichaam kan zich op deze manier herstellen. De steen kan warm of heet worden. Dit betekent dat hij veel van jou ‘zware’ energie overneemt. wordt en de stoffen opgenomen door de huid én de aura. Een andere manier om een edelsteen zijn werk te laten doen, is door het in een ruimte te plaatsen bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer.

Edelstenen zijn ook zeer geschikt als hulp bij het mediteren. Ga op je rug liggen met een knuffelsteen op het voorhoofd, tussen de ogen. Concentreer je volledig op het drukpunt van de steen en laat je gedachten voor wat ze zijn.

Het is belangrijk edelstenen goed te reinigen en op te laden, anders raken ze uitgeput. Ik adviseer je graag!

Menu