De kracht van mijn logo

De lotusbloem bloeit met het ritme van de dag en wordt gezien als symbool van de eeuwige vernieuwing van het leven. De wereld gaat steeds sneller en de puurheid en zuiverheid is steeds lastiger te vinden. De lotusbloem brengt je terug naar de puurheid en zuiverheid.
In de ochtend opent zij haar bladeren om ze laat in de avond weer te sluiten. Ondanks dat deze groeien uit moerasachtige wateren blijft er nooit water of modder aan de blaadjes hangen. Dit zelfreinigende vermogen wordt ook wel het ‘lotuseffect’ genoemd.

De bloem leeft in het licht, maar de wortels zullen altijd in het duister blijven. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Hiermee bedoel ik dus dat je verleden er altijd zal zijn, maar de bloem boven het water zal je laten zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken. Iets wat mij veel houvast geeft, en daarnaast net als de bloem het hele jaar te kunnen stralen.

De verbinding met de chakra’s.
Elk chakra (energiecentra in het lichaam) heeft specifieke eigenschappen en kenmerken. Een chakra wordt vaak voorgesteld als een lotusbloem. Het openen van een chakra kun je je dan voorstellen als het openen van de bladeren van een lotusbloem. De chakra’s zal ik in een later blog verder uitwerken.

Het infinity teken staat bekend voor zijn oneindigheid, het vereeuwigen van een speciaal moment, een oneindige vriendschap of liefde. Ook staat het symbool voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid. Het kleine achtvormige tekentje zien we dan ook steeds vaker. En zo kreeg ik van mijn lieve wonder moeder zowel een armband als een ring. De sieraden symboliseren voor mij gelukkige momenten en helpen verdrietige gebeurtenissen een plek te geven. Sieraden met een verhaal die ik voor altijd zal koesteren en daarom een plekje in mijn logo heb gegeven.

Een mooie betekenis voor mij om deze beide gecombineerd te gebruiken, jou weer in verbinding met jezelf te brengen, je weer te laten stralen.

Menu